PELSPLEJE

Logo_u skrift


PAS GODT PÅ PELSEN

Pelspleje er en meget vigtig del af det at have en coton. Hvis du ikke synes du har tid eller lyst til at børste din hund ofte, så er det ikke denne race du skal vælge.

For selvom du har planer om at du vil holde hunden i en ‘korthårs-version’ så kræves der alligevel en hyppig gennembørstning, ellers filtrer pelsen.

 

foto 3 kopi

AVS

Forestil dig at dit hår filtrer, og du ikke får redt det ud. Der går lang tid, uden at det ser skyggen af en kam eller børste. Til sidst vil dine filtre sidde så tæt ind på din hovedbund, og i din nakke, at du ikke kan dreje hovedet uden at det gør ondt.

Forestil dig så en filtret coton.

Her er det ikke kun på hovedet og i nakken det vil gøre ondt når den bevæger sig, det er på HELE kroppen!

 

SÅDAN HOLDER DU DIN COTON FLOT OG FILTERFRI

Sørg for at have redskaberne i orden, og lige ved hånden. Det nytter ikke noget at tingene ligger spredt over hele huset, for når du lige står og skal bruge børste eller kam, så kan du ikke finde den, og så venter du med at børste hunden til i morgen.

Men i morgen bliver til i overmorgen, og pludselig er der gået alt for mange dage, uden at din coton har fået en børste igennem sin pels.

Når du så får dig taget sammen til at tage dig kærligt af pelsen, er den blevet alt for filtret, og du kan ikke overskue hvordan du nogensinde skal kunne redde den ud.

foto 4 kopi

 

For at kunne holde din cotons pels bedst muligt, skal du anskaffe dig de rigtige redskaber. Hvis du bruger de forkerte redskaber, risikerer du at ødelægge pelsen mere en du gavner den, og det er jo ikke meningen.

DU SKAL BRUGE
  • Udredningsbørste
  • Kam
  • Øjenkam
  • Potesaks
  • Svinehårsbørste
  • Udredningsspray
  • Filterspray
  • Shampoo / conditioner produceret specielt til langhårsracer

Væn din hund til at blive børstet fra aller første dag. Børst den hver dag, selvom den lille hvalpepels ikke har tendens til at filtre. Men på den måde, lærer du din hvalp at det er en del af hundelivet at blive børstet.

Lær den også at ligge på ryggen på trimmebordet. Det vil lette dit pelsarbejde senere hen, da det vil gøre det meget nemmere at børste den under maven.

Børst aldrig din coton i tør og/eller beskidt pels. Du risikerer at knække hårstråene, og dermed ødelægge pelsen. Knækkede hårstrå filtrer også lettere. Brug derfor altid en udredningsspray, inden du børster. Pelsen skal ikke gøres våd af spray’en, men fugtig. Fugt kun det stykke af pelsen som du børster, og arbejd dig frem.

 

VASK

Det er et temperamentsspørgsmål, hvor ofte du skal vaske din coton.

Vi vasker vores ca. hver 3. – 4.  uge. Dels fordi det gør pelsarbejdet noget nemmere, og dels fordi at vi gerne vil have rene hunde, når de er oppe i sofaen hos os.

Mange hundeejere er bange for at komme til at ødelægge ph-værdien i hundens hud, eller ødelægge det naturlige fedtlag. Men der findes i dag så mange gode shampoo-mærker, der har helt styr på ph værdierne, og på, hvordan hundens hud og pels bliver skånet bedst muligt.

Vi bruger selv produkterne fra Jean Paul Pets, Pet estheté og Requal.

foto 2 kopi 2

Der findes ikke en shampoo / balsam som passer til alle coton’er. Den shampoo som den ene coton har brug for, er ikke nødvendigvis den samme shampoo som den anden har brug for.

Pelsen har også brug for en anden behandling om vinteren end den har om sommeren.

Vi kan virkelig anbefale at du tilmelder dig et pelsplejekursus, som bliver tilbudt rundt omkring i landet. Her kommer man i dybden med pleje og vedligehold af netop DIN hunds pels. Det er for alle, uanset om din coton er familiehund eller udstillingshund. Disse kurser er guld værd og du kan ofte se dem blive slået op i de forskellige coton-grupper som findes på Facebook.

 

FØN

Om du bruger din egen føntørrer eller investerer i en decideret blower, er underordnet. Vigtigst er det, at din coton ikke får lov til at gå rundt og fryse med våd pels efter et bad. Det er ok at hunden får lov til at ‘dampe af’ men derefter skal den også tørres. Du risikerer at din hund bliver forkølet, hvis den kommer til at fryse for meget.

Sørg for at have et ’supersug-håndklæde’ der kan suge meget af det overskydende vand ud af hundens pels. Frottér IKKE pelsen. Tryk kun vandet ud af pelsen med håndklædet. Ved at benytte denne metode, undgår du at filtre pelsen unødigt.

 

KØB AF REDSKABER

Vi kan anbefale at du kigger forbi cotonshoppen.dk hvis du vil anskaffe dig de redskaber vi har skrevet om. De har et stort udvalg, fair priser og SUPER god service. Og er du det mindste i tvivl om hvad du skal bruge, er de rigtig flinke til at hjælpe dig med at finde det rette produkt.
Ønsker du at vide endnu mere og på en nem og overskuelig måde, så bør du købe vores bog Praktisk Pelspleje . Her får du gode tips og tricks til, hvordan du bedst passer pelsen på din hund med lang pels.

Det er en bog for dig der både har en hund i fuld pels, eller den er klippet.

Filosofien bag bogen er at ALLE skal kunne være med, og at det skal være sjovt og hyggeligt at passe pelsen på sin hund.
Du kan købe bogen lige her.

 

 

theme by teslathemes